Sommarsallad med Steffos Cigarrökarsida

Från våra vänner på Långbro Värdshus med Fredrik Eriksson i spetsen kommer här ett makalöst recept på en somrig sallad med Steffos Cigarrökarsida. Just den här rätten serverades vid ett litet gästspel på just Långbro Värdshus – och vilken succé detta gjorde. Där serverades den som förrätt, men går naturligtvis lika bra att servera som en hel lunch!

Sommarsallad med Steffos Cigarrökarsida

Gör så här

Börja som vanligt alltid med såsen. Ta en liten kastrull och lägg ned schalottenlök och vitt vin, koka ned tills ungefär hälften återstår. Därefter tillsätter du grädden och låter alltihop koka ned tills ungefär hälften återstår igen. Montera ned smöret i klickar, så att det blir lite simmigt. Salta och peppra efter behag.

Skiva Steffos Cigarrökarsida i ungefär 3mm tjocka skivor, knaperstek fläsket i ungefär 2-3 minuter totalt och håll det varmt. Blanda olja, vinäger, salt och peppar. Pressa ned citronsaften och tillsätt lite citronskal. Blanda gärna detta i en bunke som rymmer salladen också. Riv salladen, lite grovt gör ingenting och lägg ned i bunken. Blanda runt med de lättkokta sommarprimörerna.

Lägg upp fläsket på ett litet fat eller i en fin skål, toppa med salladen och slå såsen runt. Toppa av det hela med lite finhackad gräslök och servera!

Tips!

Servera gärna med en god bit bröd, vill du kan du såklart också toppa med ett pocherat ägg.

Ingredienser

Till 4 personer

Till salladen

300g Steffos Cigarrökarsida
1 salladshuvud, frisé och rose endive
1 näve lättkokta sommarprimörer
2 msk olivolja
1/2 citron, saften och skalet
Salt
Vitpeppar
En skvätt vinäger

Till såsen

2 dl Vitt vin
1 schalottenlök, finhackad
1 dl grädde
100g smör
Salt
Vitpeppar
1 knippe gräslök

Relaterade produkter

Steffos Cigarrökarsida

Kategorier