Creamed Corn & Bourbonlök – korvens bästa kompisar

Så. Här är de alltså. WirreWurrens två absolut bästa polare vid sidan av brödet. Jag gillar att köra korven grillad eller stekt med en härlig yta och sedan komplettera med lite krämighet. Det blir en helt annan känsla på hela serveringen – perfekt jaktlunch, eller som förtugg till en kall öl.

Creamed Corn & Bourbonlök – korvens bästa kompisar

Gör så här

Creamed Corn: Smält smöret i en stor stekpanna på medelhög värme. Släng i hackad schalottenlök och vitlök, stek sedan ca två minuter. Tillsätt sedan hackad röd paprika, salladslök (spara en till garnering) och majs. Stek ytterligare cirka 2 minuter. Tillsätt sedan ditt val av sprit, om du ska göra bourbonlöken nedan också så kan du ju med fördel köra lite vodka i majsen, om inte annat för omväxlings skull. Låt det fräsa några sekunder innan du följer upp med grädde och låter det hela koka ihop tills det tjocknat och blivit krämigt. Glöm inte att röra om! När såsen liksom tjocknat och ömt kramar majsen, smaka av med lite salt och peppar och häll upp i din finaste skål. Toppa med lite hackad salladslök och servera!

 

Bourbonlök: Fräs hackad lök i oljan tills den får lite färg. Tillsätt Bourbon och socker och sänk temperaturen. Reducera tills nästan all vätska är borta och det börjat tjockna litegrann.

Tips!

Om du vill kan du dela korvarna och bröden på två och göra ena halvan med Creamed Corn och den andra med Bourbonlök, för lite omväxling och buffékänsla. Om du t.ex vill servera detta som förtugg/snacks. Vill du köra som lunch eller middag är det enklare att helt enkelt ta en av varje! Toppingen bör räcka till sex serveringar, så köp två förpackningar WirreWurre!

Ingredienser

För sex personer/korvar

Creamed Corn

500g majs
50 gram smör
2 salladslökar
2 schalottenlökar
1 klyfta vitlök
1 röd paprika
2 dl grädde
0,5dl Bourbon (eller vodka om du vill)
Salt och peppar

Bourbonlök

3 gula lökar
1 msk neutral olja
2 msk brunt socker
0,75dl Bourbon

Relaterade produkter

Steffos WirreWurre