Ölkorv – ingen direkt favorit

Matfabrikör Robin Karlsson ville att jag skulle fundera ut en ölkorv och jag var initialt skeptisk. Jag älskar naturligtvis korv till öl, men många konceptuerade ”ölkorvar” håller ju så låg kvalitet, som om stunden med en öl i handen inte kräver respekt.

Men så fick jag förklarat för mig att jag inte bara fick bestämma köttkvaliteten själv, utan också formen – och då gick jag i spinn. 

Resultatet är en underbar ”boxed-pressed” korv, alltså en ölkorv som ser exakt ut som mina cigarrer jag tillverkar i Centralamerika, dvs skarpt fyrkantiga för att de inte ska rulla från tornet under jakten, eller från vagnen under golfen… Därför släpps nu en Steffo ölkorv gjord enligt samma metod: först rulla, sen pressa! Får jag lov därför att servera ”cigarrkorven”, perfekt tuggmostånd, perfekt hetta i kryddningen och smaksatt med whisky från High Coast. Perfekt till en öl.

 

Läs mer om Steffos Landjäger här!